Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Που θα βρέξει αύριο Σάββατο στην Αττική-Χάρτης

Περιοχικός χάρτης βορειοανατολικής Αττική για τις περιοχές που είναι υποψήφιες για τοπική μπόρα η σποραδική καταιγίδα.
Αύριο Σάββατο ο καιρός θα ξεκινήσει πολύ καλός με ηλιοφάνεια και πολύ λίγες νεφώσεις ενώ πολύ καλή θα είναι η διαύγεια και η ορατότητα. Προς το μεσημέρι και μεταξύ 9-11μ.μ οι πρώτες νεφώσεις-αναπτύξεις θα κάνουν την εμφάνιση τους στην βόρεια πλευρά της Πάρνηθας καθώς και πάνω από την ηπειρωτική βορειοανατολική Αττική. Μέσα στο μεσημέρι 11-1μ.μ θα πυκνώσουν αρκετά και αρχικά θα σημειωθούν τοπικές μπόρες-όμβροι κυρίως από το ύψος του Αγ.Στεφάνου και βορειότερα μέχρι και το Βαρνάβα καθώς και από την πλευρά βορείως της Πάρνηθας μέχρι την Χαλκίδα. Τις μεσημβρινές ώρες θα έχουμε και εκδήλωση καταιγίδα σε αυτές τις περιοχές της υπερβόρεια βορειοανατολικής Αττικής.(Δείτε το χάρτη αναλυτικά που θα βρέξει στο περίπου) .
Στις υπόλοιπες περιοχές θα έχουμε αναπτύξεις αστάθειας το μεσημέρι και το απόγευμα που θα πυκνώσουν αρκετά και υπάρχει πιθανότητα για τοπικές μπόρες ή καταιγίδες μικρής διάρκειας και τοπικού χαρακτήρα στις περιοχές γύρω από την Πεντέλη και κυρίως βόρεια της από την πίσω πλευρά(Εκεί που υπάρχει η αρκετά πυκνή συννεφιά με τον ήλιο στο χάρτη στην βόρεια Αττική προφανώς και υπάρχει περίπτωση βροχής).
Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα περιοριστούν και θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί ασθενείς κατά βάση με πρόσκαιρη ενίσχυση στα 3-4 και τοπικά και 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12-14οC στα υπερβόρεια τμήματα του νομού και θα φτάσει στα κεντρικά δυτικά νοτιοδυτικά τμήματα του λεκανοπεδίου τους 25-27οC.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου