Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Ο καιρός την Παρασκευή στην Αττική

Ο καιρός θα ξεκινήσει πολύ καλός με ηλιοφάνεια ,πολύ καλή διαύγεια και ορατότητα λόγω του δυτικού άνεμου. Μέσα στην ημέρα προς το μεσημέρι 11-12μ.μ θα έχουμε κάποιες νεφώσεις αναπτύξεις στην Πάρνηθα -Πεντέλη καθώς και πάνω από την ηπειρωτική βορειοανατολική Αττική που θα έχουν την τάση να πυκνώνουν το μεσημέρι μέχρι και το απόγευμα ενώ υπάρχει πιθανότητα για τοπικούς όμβρους-μπόρες με απότομη έναρξη και λήξη κυρίως στα βόρεια ορεινά -υπερβόρεια τμήματα του νομού και κοντά στους ορεινούς όγκους. Από αργά το απόγευμα οι όποιες νεφώσεις θα διαλυθούν και θα επικρατήσει καλός καιρός .

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3-4 και τοπικά 5 μποφόρ (εκεί που δρα ως καταβάτης ο νοτιοδυτικός όπως στην Πεντέλη). Στον Ευβοικό(σε όλη την παραλιακή βορειοανατολική Αττική) θα έχει έναν νοτιοανατολικό ασθενή άνεμο στα 1-2 το πολύ 3 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12-14οC στα βόρεια ορεινά τμήματα -υπερβόρεια τμήματα του νομού και το μεσημέρι θα φτάσει στα κεντρικά δυτικά και νοτιοδυτικά τμήματα του νομού τους 26-28οC.

Σημείωση: Η πιθανότητα για μπόρες μικρής διάρκειας θα πρέπει να αναφερθεί παρόλου που οι δείκτες αστάθειας δεν είναι ευνοϊκοί για την εκδήλωση κάποιου φαινόμενου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου