Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Eκτίμηση για την αλλαγή του καιρού το διάστημα 12-15/11/2011



Έρχονται θυελλώδεις βοριάδες,πτώση της θερμοκρασίας και κάποια φαινόμενα με την μορφή βροχής ή χιονόνερου στα πεδινά και πασπάλισμα στα ορεινά το σ/κ στα ανατολικά προσήνεμα(νότια Χαλκιδική,ανατολική Θεσσαλία,ανατολική Στερεά-Εύβοια,Κυκλάδες,Κρήτη) .
Τα φαινόμενα θα είναι κατά βάση ασθενή ενώ τοπικά θα είναι και μέτριας έντασης σε Πήλιο-Ζαγορά,ορεινή βόρεια Εύβοια-Δίρφη,εσωτερικό ορεινής Φθιώτιδας-Παρνασσός.
Επίσης βροχές και χιόνια στα ορεινά της Κρήτης
Τοπικά φαινόμενα με την μορφή χιονόνερου ή χιονιού ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στον Έβρο αλλά και σε κάποια ορεινά τμήματα των νησιών Σαμοθράκης-Λήμνου.
To Σάββατο το πρωί κάποια τοπικά φαινόμενα με την μορφή χιονόνερου η χιονιού στην δυτική&κεντρική Μακεδονία πρόσκαιρα μέχρι και την ΄κεντρο-δυτική Στερεά(Ευρυτανία) πρόσκαιρου χαρακτήρα και μικρής διάρκειας που μέσα στην ημέρα θα εξασθενίσουν και θα σταματήσουν.

Όσον αφορά την Αττική το σ/κ η θερμοκρασία το Σάββατο αντί να ανέβαίνει θα πέφτει μέσαστην ημέρα ενώ κάποιο ψιλόβροχο η ασθενής βροχής (καθαρά καιρός βα ρεύματος) στα βόρεια και ανατολικά του νομού όπως και στις περιοχές κοντά στους ορεινούς όγκους
Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν το Σάββατο μέσα στην ημέρα(όταν έρθει πέρα από το 0 στα 850hpa ,το -2 στα 850hpa) από υψόμετρο 900 μέτρων και πάνω ενώ την Κυριακή το πρωί παρόμοιος καιρός ίσως λίγο πιο βαρύς και μουντός με τις ασθενείς χιονοπτώσεις να κατεβαίνουν στα 750-850μέτρα και κυρίως το πρωί.(αυτότουψόμετρο δεδομένου του -3 στα 850hpa) .Πρόσκαιρα είναι πιθανό "στην περίπτωση" που κατέβει λίγο "παρακάτω" μέχρι και(-3,5)με -4 στα 850hpa "ίσως" τα χιόνια να κατέβουν μέχρι τα 650-750μέτρα
Τέλος την Δευτέρα ο καιρός θα έχει παρόμοιο μοτίβο πάνω κάτω με το σ/κ .
Θα υπάρξει ακόμα πιο αναλυτική εκτίμηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου