Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Μουντός ο καιρός μέχρι και την Παρασκευή στον Διόνυσο


                                  Ο καιρός στον Διόνυσο τις επόμενες μέρες
                                                                                 


Γενικότερα για την βόρεια-βα Αττική 


Νέες ασθενείς χιονοπτώσεις θα έχουμε τη νύχτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή και κυρίως το πρωί της Παρασκευής από τα 900 μέτρα στην Πάρνηθα και πάνω ενώ αυτή τη φορά οι πιθανότητες είναι μεγαλύτερες και για την κορυφή της Πεντέλης από τα 950μέτρα και πάνω ....(" καθώς στην κακοκαιρία που πέρασε λόγω της θέσης του αντικυκλώνα νοτιοανατολικά δεν έκατσε το -2 στα 850hpa τόσο στην βορειοανατολική Αττική αλλά φυσικά στην Πάρνηθα και τον Κιθαιρώνα,αυτή τη φορά δεν φαίνεται κάτι να το εμποδίζει στο να κατέβει σωστά ,φυσικά αν ισχύσει και από τα 2 μεγάλα μοντέλα το -2 στα 850hpa που φαίνεται για το πρωινό της Παρασκευής)

Λίγος ορογραφικός υετός αυτές τις μέρες με την μορφή ψεκάδων-ψιλόβροχου-χιονόνερου θα σημειωθεί στα υπερβόρεια ορεινά τμήματα της βόρειας-βορειοανατολικής Αττικής .

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση και κυρίως αυτή θα είναι αισθητή με τις ελάχιστες 1-2οC πιο κάτω από τα σημερινά επίπεδα.Φυσικά και οι μέγιστες θα σημειώσουν μικρή πτώση και κυρίως την Παρασκευή.

Το Σαββατοκύριακο θα έχουμε άνοδο της θερμοκρασίας ωστόσο θα έχουμε παγωνιά τις πρωινές ώρες σε πεδινές-ημιπεδινές-ημιορεινές περιοχές(της βόρειας βορειοαντολικής Αττικής) όπου ευνοείται έντονα ο παράγοντας της θερμοκρασιακής αναστροφής σε συνδυασμό με την ξαστεριά και την σημαντική εξασθένιση των ανέμων.

Οι θερμοκρασίες θα πλησιάσουν τους 0-2οC ενώ θα σημειωθεί και πάχνη .
Ωστόσο οι μέγιστες θα είναι σαφώς ανεβασμένες το σ/κ .
Εντυπωσιακές θα είναι χιονισμένες κορυφές της Εύβοιας(Δίρφη κυρίως) καθώς και η Πάρνηθα,ο Κιθαιρώνας) καθώς ο καιρός θα είναι πιο ανοιχτός με σχετικά καλή ορατότητα.


 Συγκεκριμένα για τον Διόνυσο 
Βαρύ το σκηνικό του καιρού με συννεφιά-μαυρίλα,χαμηλή νέφωση στην κορυφή της Πεντέλης με πιθανότητα για ψεκάδες και τοπικά ψιλόβροχο.Έτσι θα είναι ο καιρός μέχρι και την Παρασκευή,τα διαστήματα με καλό καιρό και ανοίγματα θα είναι περιορισμένα.


Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4-5οC και θα φτάνει τους 6-7οC .(σε περίπτωση πρόσκαιρων ανοιγμάτων του καιρού και λίγο παραπάνω).


Βελτίωση του καιρού το Σαββατοκύριακο με περισσότερη ηλιοφάνεια,άνοδο της θερμοκρασίας και εξασθένιση των ανέμων.


Ωστόσο το κρύο θα είναι αισθητό νωρίς το πρωί και την νύχτα με την ξαστεριά όπου θα σημειωθεί και πάχνη στα πιο πεδινά τμήματα και στις γύρω περιοχές.
Ακολουθεί αναλυτικός χάρτης Βορειοανατολικής Αττικής:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου