Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Κυριαρχία νοτιοδυτικού καταβάτη ανέμου στον Διόνυσο-σημάδι αλλαγής....


Ενισχύεται σταδιακά ο νοτιοδυτικός άνεμος στον Διόνυσο ο οποίος κατεβαίνεις ως θερμός καταβάτης από την Πεντέλη .
















Αυτό είναι σημάδι της αλλαγής του καιρού σταδιακά με κάποιες υγρασιο-νεφώσεις-ορογραφικές του νοτιά οι οποίες θα υπάρχουν πάνω από την Πεντέλη.Το επόμενο διήμερο θα έχουμε και αραιές νεφώσεις cirrus με την ινώδη γαλακτώδη όψη που θα πυκνώσουν αρκετά και ενδέχεται την Τρίτη αργά το βράδυ προς την Τετάρτη να δώσουν ψιχάλες η κάτι πολύ τοπικό.
Ωστόσο το επόμενο διήμερο ο τοπικός νοτιοδυτικός άνεμος θα ενισχυθεί και κυρίως στην περιοχή του Διονύσου που παρουσιάζει αυτή την ιδιομορφία σε αυτόν τον άνεμο και μέρα με την μέρα θα ενισχύεται σημαντικά με ριπές που θα φτάνουν τα 5-6 μποφόρ τοπικά.

Η θερμοκρασία φυσικά θα σημειώσει άνοδο και ο καιρός θα μαλακώσει ακόμα και το βράδυ όπου οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα ανέβουν συνοδείας συννεφιάς.

Την Τετάρτη ο καιρός θα ξεκινήσει λίγο μουντός-άστατος με νεφώσεις αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας ενώ μέσα στην ημέρα ο καιρός θα βαρύνει και μέσα στο απόγευμα -βράδυ θα σημειωθεί αξιόλογη βροχή η μπόρα.Η θερμοκρασία ενώ το πρωί θα είναι σε υψηλά επίπεδα θα σημειώσει σημαντική πτώση από το απόγευμα και μετά και κυρίως τις βραδινές ώρες ,αφού περάσει το ψυχρό μέτωπο και θα βρέξει, οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς (όπως είθισται μετά το πέρας του μετώπου) που θα μεταφέρουν ψυχρότερες αέριες μάζες και έτσι θα σημειώσει πτώση η θερμοκρασία.

Έτσι την Πέμπτη ο καιρός θα κυλίσει πολύ καλός με ηλιοφάνεια και καταπληκτική διαύγεια και ορατότητα λόγω του μαϊστρου βορειοδυτικού  .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου