Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας - Τρίτη 20/12/2011


Βροχές και σποραδικές καταιγίδες αύριο Τρίτη σε παραθαλάσσιες -θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές και συγκεκριμένα στα νησιά του βόρειου Ιονίου ,στην Ήπειρο,στην δυτική Στερεά μέχρι και την δυτική βορειοδυτική και κεντρική Πελοπόννησο.


Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα νησιά του ανατολικού &βόρειου Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.Τοπικές βροχές και στην Κρήτη.


Στην υπόλοιπη χώρα άστατος ο καιρός με νεφώσεις αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας μεγάλα.Μικρή πιθανότητα για τοπικά φαινόμενα στα κεντρικά και ανατολικά και νότια ηηπειρωτικά τμήματα.


Στην βόρεια Ελλάδα συννεφιά αλλά και διαστήματα με καλό καιρό.Λίγες βροχές στα παράλια της Μακεδονίας αλλά και στην Θράκη(ελαφρύ πασπάλισμα στα ορεινά με τα βόρεια σύνορα μας-ορεινά Ροδόπης).


Όσον αφορά τις χιονοπτώσεις:


Ο κλασικός καιρός δυτικού βορειοδυτικού ρεύματος θα δώσει δυναμικό παρόν με εντυπωσικαές χιονομπόρες στα ορεινά ημιορεινά και μέχρι το βράδυ σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.


Στην Ήπειρο τα χιόνια θα ξεκινήσουν το πρωί μέχρι και το μεσημέρι πάνω από τα 800-900 μέτρα και μέσα στην ημέρα προς το απόγευμα και το βράδυ θα πέφτουν τα υψόμετρα για να φτάσουν το απόγευμα αλλά και το βράδυ ακόμα και τα 600-800μέτρα (πρόσκαιρα και στα 500-600μέτρα).


Στην δυτική Μακεδονία θα είναι πιο σπαστός ο καιρός ,θα υπάρχουν και διαστήματα με καλύτερο καιρό από οτι στην Ήπειρο ωστόσο και εκεί γρήγορα θα κλείσει το απόγευμα θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις πάνω από τα 400-600μέτρα.(πιθανώς και νωρίς το πρωί αύριο της Τρίτης ένα ελαφρύ πασπάλισμα μέχρι τα 600μέτρα).


 Στην δυτική και βόρειοδυτική Θεσσαλία-βορειοδυτική&κεντρική Στερεά τα χιόνια θα πέφτουν αρχικά μέσα στην ημέρα από το πρωί μέχρι το μεσημέρι πάνω από τα 900-1000μέτρα ενώ προς το απόγευμα κάποιες ασθενείς χιονοπτώσεις και πιο χαμηλά πρόσκαιρα.


Στην βορειοδυτική Πελοπόννησο τα φαινόμενα κυρίως θα εντοπίζονται (ορεινά Αχαίας,Αρκαδίας,Ηλείας και πιθανόν Μεσσηνίας) ενώ λιγότερο σε Κορινθία-Λακωνία) τα χιόνια στην αρχή της ημέρα μέχρι το μεσημέρι θα πέφτουν πάνω από τα 1100-1300μέτρα ενώ προς το απόγευμα-βράδυ τα χιόνια θα πέφτουν πάνω από τα 800-1000 μέτρα αλλά θα είναι αρκετά εξασθενημένα και γρήγορα θα σταματήσουν.


Γενικότερα από το βράδυ θα υπάρξει ύφεση των φαινομένων σε όλη την δυτική χώρα.Οπότε όσο προλάβει ο υετός και συνδυαστεί με τις απογευματινές θερμοκρασίες.


Επιμέλεια:Καραβίας Ιάσων(Jason)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου