Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Προβλέψεις για το φετινό καλοκαίρι-Αμερικανοί...

Αρκετή ζέστη προβλέπουν οι Αμερικανοί για το φετινό καλοκαίρι στα Βαλκάνια καθώς και στην υπόλοιπη κεντρική και ανατολική Ευρώπη ,σε αντίθεση με την βορειοδυτική Ευρώπη που θα έχει αρκετές βροχές και περιορισμένη ζέστη .
Όσον αφορά την χώρα μας φαίνεται να κάνει αρκετή ζέστη στα δυτικά κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας ,και έτσι με τα χρώματα που δείχνει ο χάρτης φαίνεται οτι οι περιοχές γύρω από το Αιγαίο αλλά και τα ανατολικά προσήνεμα(Αν.Θεσσαλία-ανατολική Στερεά-Εύβοια και κεντρική&ανατολική Πελοπόννησο μέχρι και τις Κυκλάδες-Κρήτη φαίνεται να επικρατούν μελτέμια αρκετά ενισχυμένα που δεν θα αφήσουν την θερμοκρασία να ανέβει σε σχέση με την δυτική κεντρική και βόρεια Ελλάδα.
Προφανώς και μπορεί να μην συμβεί τίποτα από αυτά καθώς οι μακροπρόθεσμες προβλέψεις δεν επαληθεύονται τόσο εύκολα καθώς η προγνωσιμότητα του καιρού είναι πάνω κάτω μέχρι 3-6 μέρες και σε περιόδους καλοκαιρίας μέχρι και 7-10 μέρες(και αυτό με ρίσκο) . 


Ωστόσο ενδιαφέρον παρουσιάζει οτι η μακροπρόθεσμη πρόγνωση που βγήκε αρχές του Φθινοπώρου και είναι η ακόλουθη στην φωτογραφία ,πήγε αρκετά καλά με μεγάλο ποσοστό επιτυχίας!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου