Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Με ηλιοφάνεια και ζέστη θα κυλίσει ο καιρός την Πρωτομαγιά



Με καλό καιρό θα μπει ο νέος μήνας και σχετικά ικανοποιητικές θερμοκρασίες ,λίγο πιο πάνω από τα επίπεδα της εποχής.
Κυριαρχία ηλιοφάνειας και λίγες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες .

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στα 4-5 και προς το μεσημέρι τοπικά και 6 μποφόρ στο νότιο Ευβοικό και στην βορειοανατολική Αττική.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13-15οC στα υπερβόρεια πεδινά και ημιορεινά ενώ το μεσημέρι θα φτάσει τους 23-25οC στα βόρεια του νομού και τους 27-29οC στις υπόλοιπες περιοχές ,πιθανόν τοπικά και 30οC.

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Καλός θα είναι και την Δευτέρα ο καιρός στον Διόνυσο και στην Αττική



Με ηλιοφάνεια ,βόρειους ανέμους ,σχετικά καλή διαύγεια και ορατότητα θα κυλίσει ο καιρός αύριο Δευτέρα 30/4/2012
Λίγες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες άνευ σημασίας.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11-13οC και το μεσημέρι θα φτάσει τους 23-25οC στα βόρεια και ανατολικά.
Στο κέντρο στα δυτικά και κεντρικά νοτιοδυτικά θα φτάσει τους 28-30οC.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4-5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ στα ανατολικά και κυρίως στον Ευβοικό .

Ορεινή ανάβαση στον Διόνυσο-Πεντέλη 29-4-2012


Ανοιξιάτικη μέρα με ανάβαση στο βουνό από το μονοπάτι με πολύ καλό καιρό και όρεξη για βόλτα και ορεινή εξόρμηση στο ανθισμένο και καταπράσινο μονοπάτι που οδηγεί σε 3 μικρά μοναστήρια-μικρά εκκλησάκια ....
Λίγες εικόνες από την διαδρομή...










Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Καλοκαιρία στον Διόνυσο και στην Αττική αύριο Πέμπτη 26/4/2012


Καλός θα είναι ο καιρός με ηλιοφάνεια ,αρκετή ζεστή και λίγες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα το επόμενο διήμερο. .

Oι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βόρειοι βορειοδυτικοί 3-4 και τοπικά πολύ πρόσκαιρα ίσως και 5 ενώ γρήγορα θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε βορειοανατολικούς ασθενείς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14-16οC το πρωί νωρίς στον Διόνυσο ενώ 12-13οC στις περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στην βορειοανατολική Αττική και το μεσημέρι θα φτάσει στα νότια τους 25-26οC
Στα βόρεια του νομού η θερμοκρασία θα είναι 2-4οC πιο χαμηλή .


Ενδιαφέρον παρουσιάζει ο καιρός το Σάββατο στην Αττική-για δυνατούς λύτες η πρόγνωση...

Κατά την ταπεινή μου γνώμη και με τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία....
φαίνεται να έχει 2 πρόσωπα το Σάββατο το ένα είναι το πρωινό χειμερινό (βορειοανατολικό καιρό) που θα δώσει μάλλον οργανωμένη νέφωση πιο πυκνή στα βόρεια και ανατολικά του νομού με κάποιες ασθενείς βροχές. Από εκεί και πέρα το μεγάλο στοίχημα είναι οτι το μεσημέρι και το απόγευμα αν ο ήλιος καταφέρει να βγει και δεν υπάρχει οργανωμένη νέφωση τότε θα έχουμε καλή αστάθεια θερμική με βορειοανατολικό καιρό(stream) που αυτό σημαίνει οτι θα ευνοηθούν οι περιοχές στα νότια νοτιοδυτικά τμήματα του νομού όπως Περιστέρι-Νίκαια-Πειραιάς και γενικότερα μέχρι Σαρωνικό-Σαλαμίνα και από την πλευρά της Μάνδρας-Ελευσίνας-Ασπρόπυργου μέχρι και κάποιες περιοχές κοντά στο Κορινθιακό υπήνεμες στο βορειοανατολικό ρεύμα.

Δεν φαίνεται να επηρεάζεται από θερμική αστάθεια το βορειοανατολικό κομμάτι της αττικής από την Πεντέλη και πίσω όπως και η Πάρνηθα και πιο βόρεια ,απλώς το μόνο που θα κάνουν είναι να φτιάχνουν τους πυρήνες και να τους στέλνουν κάτω αν το επιτρέψει φυσικά και είναι εξασθενημένο το μελτέμι(βάκος) -βασική προυπόθεση-αλλά φαίνεται οτι το Σαββατοκύριακο ο βορειοανατολικός θα φτάνει τα 7-8 μποφόρ στην Αττική και αυτό δεν είναι καλό και ας δίνουν υετό τα προγνωστικά στοιχεία.
Ακόμα ένα ενδεχόμενο είναι να μην προλάβει να έρθει το αίτιο το πρωί και να έρθει το μεσημέρι με οργανωμένη νέφωση και να μην υπάρξει αστάθεια...

Εάν είναι ενισχυμένος ο βάκος έχει χαθεί το παιχνίδι της θερμικής αστάθειας ακόμα και για τα νοτιοδυτικά του νομού και θα μείνουμε με ενα πρωινό μουντό καιρό με ψιλόβροχα στα βόρεια και ανατολικά του νομού

Ένα είναι το σίγουρο πολύ νερό και φοβερές καταιγίδες θα έχει η Αρκαδία,η Ηλεία και η Μεσσηνία μέχρι τον Ταύγετο.

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Ο καιρός στον Διόνυσο σήμερα Τρίτη 24/4/2012


Συννεφιασμένο το σκηνικό σήμερα και μουντό με αρκετά πυκνή συννεφιά ,ωστόσο θα υπάρξουν και κάποια σπασίματα του καιρού.Προς το μεσημέρι -απόγευμα μέχρι και νωρίς το βράδυ υπάρχει πιθανότητα για ψιχάλες ή ψιλόβροχο άνευ σημασίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς νότιοι στα 3-4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία από 12-13οC και θα φτάσει τους 19-21οC στον Διόνυσο.

Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Ο καιρός στον Διόνυσο και στην Αττική την Δευτέρα 23/4/2012


Πολύ καλός θα είναι ο καιρός αύριο από την αρχή της ημέρας με ηλιοφάνεια ,σχετικά καλή διαύγεια και ορατότητα .Προς το μεσημέρι και το απόγευμα θα έχουμε κάποιες νεφώσεις στα γύρω ορεινά που θα αρχίσουν να πυκνώνουν στη βόρεια Αττική .
Ωστόσο δε φαίνεται να χαλάνε την πολύ καλή μέρα αύριο.

Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς από μεταβλητές διευθύνσεις και στα νότια του νομού και στο κέντρο της Αθήνας θα επικρατεί θαλάσσια αύρα 1-2 μποφόρ ενώ στις υπόλοιπες περιοχές ένας νοτιάς σχετικά ασθενής ο οποίος μετά το μεσημέρι θα γίνει πιο νοτιοδυτικός και θα φτάσει πρόσκαιρα τα 3-4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα υπερβόρεια από  9-11οC και 10-12οC κατά μέσο όρο ενώ θα φτάσει το μεσημέρι τους 22-23οC στα δυτικά κεντρικά και νοτιοδυτικά τμήματα του νομού ενώ και στα βόρεια θα φτάσει τους 19-21oC.


Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Kαλός θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο στον Διόνυσο και στην Αττική...


Με καλοκαιρία θα κυλίσει ο καιρός το Σαββατοκύριακο ,αρκετή ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες .

Οι άνεμοι αύριο αρχικά ασθενείς νωρίς το πρωί αλλά θα ενισχυθούν μέσα στην ημέρα προς το μεσημέρι και θα πνέουν νοτιοδυτικοί καταβάτες από την Πεντέλη στον Διόνυσο και θα είναι σχετικά ενισχυμένοι στα 4-5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ(δεν αποκλείεται κάποιες ριπές να φτάνουν και τα 7 μποφόρ).
Εξασθενημένοι άνεμοι την Κυριακή στα 2-3 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 17-19οC στον Διόνυσο,ενώ νωρίς το πρωί θα κυμαίνεται από 10-12οC.

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Ο καιρός στον Διόνυσο την Παρασκευή 20/4/2012


Με ηλιοφάνεια θα ξεκινήσει ο καιρός ,όχι τόσο καλή διαύγεια και ορατότητα όσο σήμερα ενώ και η ψύχρα το βράδυ θα αρχίσει να περιορίζεται.

Προς τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα έχουμε κάποιες νεφώσεις που θα έχουν την τάση να πυκνώνουν κατά διαστήματα αρκετά.
Δε φαίνεται να αφήσουν κάτι αξιόλογο αυτές οι νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί στα 2-3 και τοπικά 4 μποφόρ ,ενώ προς το μεσημέρι θα ενισχυθούν στα 4-5 μποφόρ (πρόσκαιρα και 6 μποφόρ καθώς ο καταβάτης νοτιοδυτικός ενισχύεται τοπικά).
Από το μεσημέρι οι άνεμοι θα γίνουν πιο νότιας συνιστώσας από νοτιοδυτικοί στα 4-5 μποφόρ ενώ μέχρι αργά το βράδυ θα ξαναέχουμε ένα νότιο νοτιοδυτικό άνεμο πιο εξασθενημένο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10-12οC και το μεσημέρι θα φτάσει τους 17-18οC στο Διόνυσο ενώ πρόσκαιρα στις υπόλοιπες πεδινές ηπειρωτικές περιοχές της βορειοανατολικής Αττικής θα έχουμε και 18-19οC και πρόσκαιρα 20οC.  Στον Άγιο Πέτρο η θερμοκρασία το μεσημέρι θα είναι 1-2οC πιο χαμηλή ενώ και στην Νέα Μάκρη θα είναι 2-4οC πιο χαμηλά και γενικά σε περιοχές της βορειοανατολικής Αττικής κοντά στην θάλασσα όπου θα επικρατεί η θαλάσσια αύρα θα είναι πιο χαμηλή η θερμοκρασία αλλά με πιο πολύ υγρασία σε σχέση με την ξηρή ζέστη στα πιο ορεινά ηπειρωτικά τμήματα. 

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Bελτίωση του καιρού αύριο Πέμπτη στον Διόνυσο

Βελτιώνεται σχετικά ο καιρός αύριο με ηλιοφάνεια τις πρωινές ώρες,πολύ καλή διαύγεια και ορατότητα ενώ το πρωί θα κάνει σχετικό κρύο για την εποχή.


Γενικά  φαίνεται να επικρατεί αρκετά καλός καιρός με ηλιοφάνεια και νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας και μοναδική παραφωνία το σχετικά μέτριο νοτιοδυτικό άνεμο. 

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3-4 και τοπικά 5-6 μποφόρ.(Εκεί που δρουν ως καταβάτες θα είναι τοπικά και λίγο παραπάνω)

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8-10οC και θα φτάσει το μεσημέρι τους 15-17οC.



Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

O Καιρός στον Διόνυσο και την Αττική την Μ.Παρασκευή 13/4/2012



Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία ο καιρός θα είναι ως εξής:

Μ.Παρασκευή:
Διόνυσος:
Ο καιρός θα ξεκινήσει το πρωί αρκετά καλός με ηλιοφάνεια και λίγες αραιές νεφώσεις.Ωστόσο προς το μεσημέρι οι νεφώσεις από τα δυτικά νοτιοδυτικά θα αρχίσουν να πυκνώνουν και το απόγευμα θα επικρατήσει νεφοκάλυψη. Αργά το απόγευμα και κυρίως τις πρώτες βραδινές ώρες θα αρχίσουν οι πρώτες ψιχάλες-ασθενείς τοπικές βροχές που γρήγορα θα αποκτήσουν σταθερό χαρακτήρα και πρόσκαιρα θα είναι μέτριας έντασης.
Εκτιμώμενη ώρα βροχής (7-9)μ.μ


Αττική:
Αρκετά καλός θα ξεκινήσει ο καιρός και εκεί με ηλιοφάνεια ,και λίγες αραιές νεφώσεις με την ινώδη γαλακτώδη όψη(cirrus).Γρήγορα προς το μεσημέρι και το απόγευμα οι νεφώσεις θα αρχίσουν να πυκνώνουν από τα νοτιοδυτικά τμήματα του νομού(Σαρωνικός) και μέχρι το απόγευμα θα έχουν πυκνώσει αρκετά.Αργά το απόγευμα προς το βράδυ θα αρχίσουν οι πρώτες ψιχάλες-τοπικές βροχές που μέχρι τα μεσάνυχτα θα έχουν γενικευτεί σε όλο το λεκανοπέδιο. (Μικρή πιθανότητα καταιγίδας στο Σαρωνικό)
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι (2-3μποφόρ και πρόσκαιρα 4).

Η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο φτάνοντας το μεσημέρι τους 18-20οC στα κεντρικά και νότια τμήματα της Αττικής ενώ στα βόρεια του νομού θα φτάσει τους 16-18οC.

Θα ακολουθήσει αναλυτική πρόγνωση αύριο για το Μ.Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα!
Μόνο στο http://dionysos-penteli-weather.blogspot.com/ !!!



Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Bελτιώνεται ο καιρός σήμερα στον Διόνυσο και στην Αττική!

Καλοκαιρία ,με ηλιοφάνεια και βόρειους ανέμους ασθενείς τις πρωινές ,ωστόσο το κρύο είναι έντονο .Μέσα στην ημέρα αραιές νεφώσεις με την ινώδη γαλακτώδη όψη θα κάνουν την εμφάνιση τους και θα πυκνώσουν το μεσημέρι και το απόγευμα αρκετά. Συννεφιά θα έχει και την νύχτα με κάποια σπασίματα.

Οι άνεμοι θα γυρίσουν σε νοτιάδες από το μεσημέρι και μετά στα 3-4 μπόφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει το μεσημέρι τους 12-14οC στον Διόνυσο .

2 σημερινές φωτογραφίες από τον Διόνυσο με θέα την λευκή Πάρνηθα πάνω από τα 1000m.:


Τρίτη 10 Απριλίου 2012

7 μήνες Χιονισμένη Πάρνηθα - Δείτε μέρη όπου έχει απομείνει το χιόνι μέχρι και προχτές...

Από 16-18 Οκτωβρίου ξεκίνησε το χιόνι Πάρνηθα και σήμερα 10 Απριλίου χιονίζει την Πάρνηθα πάνω από 1000-1100 μέτρα...  Δείτε εικόνες σημερινές!


Αρκετά πυκνή χιονόπτωση και ομίχλη κατά τις 2-3μ.μ ενώ οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες κάτω από τα 1100μέτρα καθώς ο δρόμος δεν πήγαινε καθόλου...δεν κατάφερα να φτάσω στο καταφύγιο στο Μπάφι ,η χιονόπτωση ξεκίναγε από τα 1000μέτρα (Καζίνο) ωστόσο κατά κύματα λόγω του πολύ ενισχυμένου αέρα ,είχε καθαρή χιονόπτωση μέχρι και τα 900-950μέτρα και αυτό γινόταν στις πλαγιές όπου κατέβαινε το χιόνι από τον ενισχυμένο βοριά. Οι φωτογραφίες είναι γύρω στα 1050-1080μέτρα 





















Ακολουθούν κάποιες εικόνες από προχτές που είχαμε καλό καιρό και κάποιοι επιχείρησαν να ανέβουν στις πλαγιές της Πάρνηθας και κυρίως από την πίσω μεριά .


Δείτε εικόνες από ανεμοσούρια -χιονούρες που έχουν γίνει πάγος με τους μήνες .









Δείτε το σχετικό αφιέρωμα που είχαμε κάνει (με κάποιες εικόνες) με το πρώτο χιόνι στην Πάρνηθα(16-18-10-2011)-ήταν η πιο πρώιμη χιονόπτωση εδώ και  150 χρόνια :

















Εδώ μπορείτε να δείτε και το σχετικό αφιέρωμα με τα χιόνια του Νοεμβρίου με πολύ περισσότερο χιόνι:


http://dionysos-penteli-weather.blogspot.com/2011/11/15112011.html

Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Χειμωνιάτικο το σκηνικό απόψε και αύριο Μ.Τρίτη στον Διόνυσο!


Αρκετά μουντός και κρύος για την εποχή θα κυλίσει ο καιρός απόψε με συννεφιά αρκετά πυκνή και ασθενείς τοπικές βροχές έως και μέτριας έντασης .

Μ.Τρίτη:
Αρκετά βαρύς,μουντός με άκρως χειμωνιάτικο σκηνικό θα ξεκινήσει ο καιρός με πυκνές νεφώσεις και χαμηλές νεφώσεις στην Πεντέλη,ενώ θα σημειώνονται ασθενείς τοπικές βροχές ή ψιλόβροχο τις πρωινές ώρες.Μέσα στην ημέρα θα επικρατήσει αυτό το συννεφιασμένο σκηνικό με κάποιες τοπικές βροχές που προς το μεσημέρι πρόσκαιρα θα αποκτήσουν πιο σταθερό χαρακτήρα.

Γενικότερα έτσι βροχερό θα είναι το σκηνικό του καιρού και αύριο... Βελτίωση του καιρού από αργά το απόγευμα-βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί στα 4-5 και τοπικά 6-7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3-5οC και θα φτάσει τους 6-7οC το μεσημέρι.

Αρκετό το κρύο αύριο ,ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Πάρνηθα πάνω από τα 1100-1200 μέτρα όπως και στο Κιθαιρώνα πάνω από τα 800-900μέτρα. 

Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Xαλάει ο καιρός αύριο Μ. Δευτέρα στον Διόνυσο....(Ανανεωμένο Δελτίο) ...



Αύριο Μ.Δευτέρα ο καιρός θα είναι σχετικά καλός το πρωί με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνές αλλά και διαστήματα με ηλιοφάνεια τις πρώτες πρωινές ώρες.

Γρήγορα ο καιρός θα αλλάξει όψη με τις νεφώσεις αρκετά γρήγορα να πυκνώνουν και μεταξύ 12-2μ.μ θα αρχίσουν οι πρώτες βροχές και στην συνέχεια προς τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθεί και καταιγίδα. Μέχρι αργά το βράδυ ο καιρός θα είναι βροχερός κατά διαστήματα ενώ θα κάνει κρύο για την εποχή .

Έτσι αύριο θα αλλάξει άρδην το καιρικό σκηνικό το οποίο φαίνεται να είναι μουντό μέχρι και τις πρωινές ώρες την Τρίτης.


Κατά την διάρκεια της καταιγίδας (αρκετή προσοχή καθώς οι άνεμοι ενισχύονται απότομα ενώ θα υπάρχουν και ηλεκτρικές εκκενώσεις ακόμα και χαλάζι πιθανόν) 

Οι άνεμοι αρχικά ασθενείς βορειοδυτικοί στα 3-4 μποφόρ και σταδιακά βορειοανατολικοί 4-5 και αργότερα 6 μποφόρ.

Δείξτε προσοχή τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες 2-4μ.μ. και 4-6μ.μ καθώς ενδέχεται τα φαινόμενα να έχουν τοπικά ισχυρό χαρακτήρα.

Η θερμοκρασία το πρωί από 10-12οC αλλά μέσα στην ημέρα θα πέφτει η θερμοκρασία για να φτάσει στους 7-9οC και αργότερα ακόμα και 6-8οC.(Πρόσκαιρα αργά την νύχτα και πιο χαμηλά)

Χιονόπτωση θα σημειωθεί και στην κορυφή της Πάρνηθας αργά το απόγευμα.


Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Aνοιξιάτικος ο καιρός και σήμερα Σάββατο στον Διόνυσο


Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει και σήμερα Σάββατο μα ασθενείς ανέμους κυρίως νοτιοδυτικούς και την θερμοκρασία να σκαρφαλώνει μέχρι τους 21-22οC.

Kαλός θα είναι και ο καιρός την Κυριακή με ηλιοφάνεια ,καλή διαύγεια και ορατότητα ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα έχουμε αναπτύξεις που πρόσκαιρα θα πυκνώσουν και υπάρχει μια πιθανότητα να βρέξει το απόγευμα ασθενώς από κάποιους τοπικούς όμβρους(πιθανότητα).

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και οι άνεμοι θα είναι δυτικοί οι οποίοι θα καθαρίσουν την ατμόσφαιρα αισθητά.

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Ανοιξιάτικος θα είναι ο καιρός αύριο Παρασκευή 6 Απριλίου



Με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις κατά τόπους  θα κυλίσει ο καιρός αύριο,ενώ θα έχουμε σχετικά περιορισμένη την ορατότητα.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3-4 μποφόρ και τοπικά 5.
Ο νοτιοδυτικός καταβάτης άνεμος που δρα ως λίβας θα ανεβάζει αρκετά την θερμοκρασία φτάνοντας το μεσημέρι ακόμα και τους 20-22οC .
Το πρωί η θερμοκρασία θα είναι κοντά στους 11-13οC.

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Μουντός καιρός με συννεφιά απόψε ...Λασποβροχές και πάλι αύριο το μεσημέρι-απόγευμα της Πέμπτης...

Επόμενες ώρες!

Συννεφιά κατά διαστήματα πυκνή απόψε ,με αρκετή σκόνη να μεταφέρει από την Σαχάρα ενώ δεν αποκλείεται και πάλι μέχρι νωρίς το πρωί να έχουμε κάποιες λασποψιχάλες..όχι κάτι σημαντικό.

Αύριο Πέμπτη 5/4/2012 μουντός ,θολός και αφρικάνικος καιρός με συννεφιά πυκνή και κάποια διαστήματα ηλιοφάνειας ,που το μεσημέρι όμως θα δώσουν την θέση τους σε πιο πυκνές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές κατά διαστήματα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι νοτιοανατολικοί 4-5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12-14οC το πρωί(αρκετά μαλακός καιρός) ενώ το μεσημέρι θα φτάσει τους 17-19οC αν προλάβει ο ήλιος τις νεφώσεις και τις βροχές το μεσημέρι ίσως να ανέβει παραπάνω .
Αυξημένη υγρασία και μεταφορά σκόνης μεταφραζόμενη σε λασποβροχές.

Μουντός καιρός με συννεφιά απόψε ...Λασποβροχές και πάλι αύριο το μεσημέρι-απόγευμα της Πέμπτης...

Επόμενες ώρες!

Συννεφιά κατά διαστήματα πυκνή απόψε ,με αρκετή σκόνη να μεταφέρει από την Σαχάρα ενώ δεν αποκλείεται και πάλι μέχρι νωρίς το πρωί να έχουμε κάποιες λασποψιχάλες..όχι κάτι σημαντικό.

Αύριο Πέμπτη 5/4/2012 μουντός ,θολός και αφρικάνικος καιρός με συννεφιά πυκνή και κάποια διαστήματα ηλιοφάνειας ,που το μεσημέρι όμως θα δώσουν την θέση τους σε πιο πυκνές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές κατά διαστήματα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι νοτιοανατολικοί 4-5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12-14οC το πρωί(αρκετά μαλακός καιρός) ενώ το μεσημέρι θα φτάσει τους 17-19οC αν προλάβει ο ήλιος τις νεφώσεις και τις βροχές το μεσημέρι ίσως να ανέβει παραπάνω .
Αυξημένη υγρασία και μεταφορά σκόνης μεταφραζόμενη σε λασποβροχές.

Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Λασποβροχή απόψε το βράδυ και αύριο το πρωί της Τετάρτης στον Διόνυσο.


Σιγά σιγά η Αφρική ετοιμάζεται να εισέλθει στον ελλαδικό χώρο...με αρκετή ποσότητα σκόνης,μουντό σκηνικό με νεφώσεις και βροχές με περιεκτικόητα σε άμμο.

Έτσι σήμερα παρά την ηλιοφάνεια ,σιγά σιγά θα έχουμε νεφώσεις που θα πυκνώνουν κατά διαστήματα μέχρι και αργά το απόγευμα .Μεταξύ απογευματινών και βραδινών ωρών οι νεφώσεις θα πυκνώσουν αρκετά και το βράδυ θα σημειωθούν πρώτα λασποψιχάλες και αργότερα λασποβροχές κατά διαστήματα και μέσα στην νύχτα.

Μουντός θα ξεκινήσει ο καιρός νωρίς το  πρωί με νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνές και κάποια διαστήματα ηλιοφάνειας ενώ θα σημειώνονται νωρίς το πρωί (μετά τα μεσάνυχτα)και πάλι κάποιες βροχές ασθενείς κατά βάση. Μέσα στην ημέρα ήδη από τις πρωινές ώρες τα φαινόμενα θα έχουν σταματήσει ενώ θα επικρατεί αρκετή θολούρα και σκόνη από την Αφρική ,ωστόσο θα υπάρχει ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνές μέχρι το τέλος της ημέρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4-5 μποφόρ

Η θερμοκρασία θα ανέβει σημαντικά το μεσημέρι φτάνοντας τους 19-20οC. Πρόσκαιρα και παραπάνω ενώ και το βράδυ η θερμοκρασία δεν αναμένεται να πέσει σε μονοψήφιες τιμές. 

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Με μουντό καιρό ξεκίνησε η εβδομάδα στον Διόνυσο και την Βορειοανατολική Αττική.



Με χειμωνιάτικο και μουντό καιρό ξεκίνησε η εβδομάδα ,με βορειοανατολικό καιρό,πυκνές νεφώσεις και χαμηλές νεφώσεις στην Πεντέλη. Σιγά σιγά μέσα στην ημέρα θα ανοίξει ο καιρός .Η θερμοκρασία το πρωί στους 6-7οC στο Διόνυσο. 

Πρόσκαιρο κρύο σήμερα καθώς ακολουθεί η καυτή ανάσα της Αφρικής .


Τρίτη-Τετάρτη-Πέμπτη 3-5/4/2012:

Αλλάζει ο καιρός προς το πιο ζεστό και υγρό...Θερμότερες αέριες μάζες προερχόμενες από την Αφρική και συγκεκριμένα από την Λιβύη θα ανεβάσουν τις θερμοκρασίες την ημέρα αλλά και την νύχτα και κυρίως στις πιο ορεινές περιοχές όπου ο θερμός νοτιοδυτικός άνεμος που δρα ως λίβας καταβάτης δεν αφήσει τον υδράργυρο να πέφτει σε μονοψήφιες τιμές το βράδυ και νωρίς το πρωί...
Λασποβροχές φαίνονται κυρίως από την Τρίτη το βράδυ και την Τετάρτη ,οι οποίες βροχές θα έχουν αρκετή περιεκτικότητα σε άμμο. Γενικότερα θα είναι αρκετά θολό το σκηνικό και κυρίως την Τετάρτη.
Η θερμοκρασία θα ανέβει αρκετά.
Πέμπτη-Παρασκευή:
Συνεχίζεται το θερμό σκηνικό ,με θολούρα ,συννεφιά κατά τόπους ,μεταφορά σκόνης και τον ήλιο να προσπαθεί να ζεστάνει ακόμα πιο πολύ την ατμόσφαιρα.