Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Καλός θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο στον Διόνυσο



Με ηλιοφάνεια ασθενείς ανέμους και λίγες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα κυλίσει το Σαββατοκύριακο.
Πολύ καλή διαύγεια και ορατότητα και το θερμόμετρο το μεσημέρι να φτάνει τους 16-18οC.
Tη νύχτα και νωρίς το πρωί θα κάνει λίγη ψύχρα.

Θερμό κύμα ζέστης θα έχουμε την νέα εβδομάδα με συννεφιά ,μεταφορά σκόνης από την Αφρική και αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας.
Δεν θα λείψουν και οι λασποβροχές κυρίως την Τετάρτη.

Με αρκετή ζέστη θα κυλίσει όλη η εβδομάδα ενώ υπάρχει τάση να χαλάσει ο καιρός την Μεγάλη εβδομάδα με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας. 

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Eνισχυμένος νοτιοδυτικός καταβάτης άνεμος αύριο Παρασκευή στον Διόνυσο



Καλός θα είναι ο καιρός αύριο με ηλιοφάνεια ,λίγες αραιές νεφώσεις προς τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες..
Πολύ καλή διαύγεια και ορατότητα καθώς θα επικρατεί δυτικός νοτιοδυτικός άνεμος ο οποίος θα ρίξει την υγρασία σε πολύ χαμηλά επίπεδα και ο καιρός θα είναι πολύ ευχάριστος και ξηρός.
Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 4-5 και πρόσκαιρα και 6 μποφόρ πιθανόν πρόσκαιρα και παραπάνω καθώς ο δυτικός νοτιοδυτικός δρα ως καταβάτης.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9-11οC στις περιοχές με χαμηλό υψόμετρο ενώ στον Διόνυσο από 10-12οC το πρωί. Το μεσημέρι θα φτάσει τους 16-18οC. 

Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Με καλό καιρό ξεκινάει η νέα εβδομάδα ,πρόσκαιρη αλλαγή την Τρίτη...





Καλοκαιρία και αύριο στον Διόνυσο με ηλιοφάνεια και λίγες αραιές νεφώσεις μέσα στην ημέρα.
Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα υπάρξουν νεφώσεις θερμικής φύσεως(αναπτύξεις) που ίσως πυκνώνουν κατά διαστήματα.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί στα 3-4 μποφόρ και θα προσφέρουν πολύ καλή διαύγεια και ορατότητα. Από το απόγευμα-βράδυ και μετά θα στραφούν σε βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν στα 5-6 μποφόρ κάτι που θα σηματοδοτήσει την αλλαγή την Τρίτη. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί αύριο από 7-9οC σε περιοχές όπως Άγιος Στέφανος,Αμυγδαλέζα, Σταμάτα,Ροδόπολη,Δροσιά,Άνοιξη τις πρώτες πρωινές ώρες και στους 10-12οC στο Διόνυσο-Άγιο Πέτρο. Το μεσημέρι θα φτάσει τους 17-18oC στα πιο ορεινά τμήματα και στον Διόνυσο-Άγιο Πέτρο και τους 18-20οC στις υπόλοιπες περιοχές.





Την Τρίτη θα έχουμε πρόσκαιρη αλλαγή του καιρού με κρύο νωρίς το πρωί ,μουντό καιρό και αρκετά πυκνή συννεφιά και χαμηλή νέφωση στα ψηλά της Πεντέλης. Είναι πιθανό να σημειωθούν ψιχάλες η ψιλόβροχο τις πρωινές ώρες καθώς και κάποιες ασθενείς τοπικές βροχές στην βορειοανατολική Αττική σχεδόν στις περισσότερες περιοχές. Από το μεσημέρι και μετά ο καιρός θα αρχίσει να σπάει.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5-6 και πρόσκαιρα ίσως και 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε σημαντική πρόσκαιρη πτώση.

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Καλός ο καιρός το τριήμερο 23-25/3/2012 στον Διόνυσο



Καλός ο καιρός και το επόμενο τριήμερο με την παρουσία βόρειων ανέμων που θα σηματοδοτήσουν και το τέλος των ανοιξιάτικων θερμοκρασιών και κυρίως μετά τις 25 Μαρτίου όπου φαίνεται πως θα και πάλι θα μπούμε σε μια κρύα εβδομάδα σε σχέση με αυτή που πέρασε .
Το Σαββατοκύριακο θα επικρατήσουν πολύ καλές καιρικές συνθήκες ,με ηλιοφάνεια καλή διαύγεια και ορατότητα και βόρειους-βορειοανατολικούς ανέμους που την Κυριακή θα ενισχυθούν και θα φτάνουν τα 5-6 μποφόρ.
Την Κυριακή 25 Μαρτίου πολύ καλός καιρός ωστόσο η πρωινή ψύχρα θα είναι πιο αισθητή καθώς η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση η οποία θα φανεί κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Συνεχίζεται η άνοιξη ωστόσο θα έχουμε στροφή των ανέμων σε βοριάδες και μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

Καλοκαίρια στον Διόνυσο και τις υπόλοιπες μέρες,με το κρύο νωρίς το πρωί να μας έχει αποχαιρετήσει και να επικρατεί κυρίως ψύχρα για την εποχή καθώς έχει μαλακώσει ο καιρός εκτός από τις μεσημβρινές ώρες ,και τις βραδινές-πρωινές.
Από αύριο Τετάρτη το μόνο που θα αλλάξει είναι οι άνεμοι που θα στραφούν σε βοριάδες ρίχνοντας λίγο την θερμοκρασία και θα μας προσφέρει καλύτερη διαύγεια και ορατότητα ,καθώς τις προηγούμενες μέρες με το νοτιά δεν ήταν και η καλύτερη.
Οι θερμοκρασίες θα φτάσουν τους 16-18οC.
Καλός ο καιρός και την Πέμπτη-Παρασκευή με μικρή πτώση της θερμοκρασίας ,βόρειους ανέμους και λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνές.

Με καλό καιρό και το Σαββάτο αλλά και η Κυριακή 25 Μαρτίου με βόρειους ανέμους και σχετικό ψύχρα έως και κρύο τις βραδινές και πρωινές ώρες...Δεν θα είναι σε τόσο ανοιξιάτικα επίπεδα οι θερμοκρασίες όσο ήταν αυτές τις ημέρες

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

O καιρός στον Διόνυσο και στην Βορειοανατολική Αττική το Σ/Κ 17-18/3/2012-Εδραίωση της Άνοιξης



Τελευταία χειμωνιάτικη μέρα η σημερινή...
Το Σαββατοκύριακο φαίνεται να μπαίνει δυναμική η Άνοιξη...με αρκετή ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις διάσπαρτες τις θερμές ώρες της ημέρας.

Νωρίς το πρωί ωστόσο και κυρίως αύριο θα έχουμε αρκετό κρύο όπου ενδέχεται και πάλι να σημειωθεί πάχνη(ελαφρύς παγετός) κυρίως σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο όπως Σταμάτα-Δροσιά-Ροδόπολη αλλά και άλλες περιοχές της Βα Αττικής. (Oι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται κοντά στους 1-3οC ,ενώ στην Σταμάτα-Αμυγδαλέζα και πιο χαμηλά.

Μέσα στην ημέρα η θερμοκρασία θα ανέβει αρκετά ,και θα φτάσει αύριο Σάββατο θα φτάσει τους 13-15οC στον Διόνυσο ενώ στις υπόλοιπες περιοχές πιο χαμηλά θα αγγίξει και τους 14-16οC.

Παρόμοιο καιρός και την Κυριακή πιο πολύ ανοιξιάτικος με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις.
Η θερμοκρασία θα ανέβει και θα φτάσει τους 14-16οC.


Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Ο καιρός στον Διόνυσο την Παρασκευή 16/3/2012


Παρασκευή 16/3/2012:

Ο καιρός θα ξεκινήσει σχετικά μουντός τις πρώτες πρωινές ώρες με αρκετά πυκνή συννεφιά και χαμηλή νέφωση στην Πεντέλη.Νωρίς το πρωί είναι πιθανό να σημειωθεί κάποιο ασθενές ψιλόβροχο-χιονόνερο και κάποια πολύ ασθενή χιονόπτωση στην Πεντέλη  πάνω από τα 850-950μέτρα..Μέσα στην ημέρα οι νεφώσεις θα αρχίσουν να σπάνε και μετά το μεσημέρι-απόγευμα τα διαστήματα ηλιοφάνειας θα μεγαλώσουν αρκετά. 
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5-6 μποφόρ με τάση εξασθένισης από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και αυτή θα φανεί κυρίως τις πρωινές ώρες και θα κυμανθεί από 1-3οC και θα φτάσει τους 6-8οC αργά το μεσημέρι με τα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Αργά το βράδυ θα σημειωθεί θερμοκρασιακή αναστροφή λόγω της ξαστεριάς και την άπνοιας. Οπότε και περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο θα έχουν χαμηλότερες θερμοκρασίες από ότι οι περιοχές με μεγαλύτερο υψόμετρο .

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Βελτίωση του καιρού στον Διόνυσο.... Σταδιακά οδεύουμε προς την Άνοιξη!!


Αύριο σιγά σιγά βελτιώνεται ο καιρός ωστόσο το κρύο θα παραμείνει κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες ενώ το μεσημέρι σταδιακά η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει...  

Αύριο Τετάρτη ο καιρός θα ξεκινήσει σχετικά καλός με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνές κυρίως τις πρωινές ώρες .Σταδιακά όμως ο καιρός θα ανοίξει και θα υπάρχουν και διαστήματα ηλιοφάνειας που όσο περνάει η μέρα θα μεγαλώνουν .
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4-5 και τοπικά 6-7 μποφόρ κυρίως όμως τις πρωινές ώρες θα είναι πιο έντονος ο άνεμος στην κορυφογραμμή του Διονυσοβουνίου,στην Πεντέλη και στον Άγιο Πέτρο στα ανατολικά νωρίς το πρωί. Σταδιακά μέσα στην ημέρα θα εξασθενίσουν στα 4-5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία το πρωί θα κυμανθεί από 2-4οC και το μεσημέρι θα φτάσει τους 7-9oC .
Τη νύχτα και νωρίς το πρωί είναι πιθανό να σημειωθεί θερμοκρασιακή αναστροφή (περιοχές με χαμηλό υψόμετρο θα έχουν χαμηλότερες θερμορασίες π.χ. Σταμάτα-Ροδόπολη-Δροσιά σε σχέση με τον Διόνυσο).Δεν αποκλείεται λόγω της ξαστεριάς να σημειωθεί και παγετός κυρίως σε Σταμάτα και Ροδόπολη).

Αύριο θα ανέβουν και λίγες εικόνες από το λίγο χιόνι Πεντέλη από Διόνυσο .

Τίτλοι τέλους για τον φετινό χειμώνα...Έρχεται η Άνοιξη!!!

Με κρύο λίγα χιόνια στην Πεντέλη πάνω από τα 800-850 μέτρα μας αφήνει ο Μάρτης και δίνει την θέση του στην άνοιξη από εδώ και πέρα...
Από αύριο Τετάρτη και κυρίως Πέμπτη και Παρασκευή ο καιρός θα βελτιωθεί σημαντικά ωστόσο το κρύο το πρωί θα παραμείνει κυρίως την Τετάρτη το πρωί ωστόσο μέσα στις επόμενες μέρες ο καιρός θα μαλακώσει και το μεσημέρι αλλά και τις πρωινές ώρες... 
Έτσι φαίνεται να είναι το πιθανό μοτίβο του καιρού μέχρι και το τέλος του μήνα.Ανοιξιάτικο!!

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Ο καιρός στην Αττική την Δευτέρα 12/3/2012


Μουντός θα ξεκινήσει ο καιρός με νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές στα βόρεια βορειοδυτικά και βορειοανατολικά του νομού.Λίγες ψιχάλες η ασθενείς βροχές στα βορειοανατολικά του νομού και στις περιοχές γύρω από την Πάρνηθα και στο Κιθαιρώνα.Στο υπόλοιπο λεκανοπέδιο και στην Αθήνα θα υπάρχει συννεφιά κατά διαστήματα πιο σπαστή προς τα νοτιοανατολικά ωστόσο γρήγορα θα πυκνώσει παντού. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα εκδηλωθούν ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια του νομού ενώ ψιλόβροχο και ψιχάλες στον ύπολοιπο νομό. Ασθενείς χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα(600-700μέτρα) και στον Κιθαιρώνα(400-500) και στην Πεντέλη ( 700-800μέτρα ). Πρόσκαιρα οι χιονοπτώσεις θα είναι και μέτριας έντασης κυρίως στις περιοχές γύρω από τον Κιθαιρώνα και την Πάρνηθα όπου δεν αποκλείεται να τα χιόνια να κατέβουν πρόσκαιρα χαμηλότερα αλλά μόνο εκεί(Βίλλια-Κάζα). Aπό αργά το απόγευμα και αργά την νύχτα οι βροχές στο νομό θα γίνουν πιο αξιόλογες και μέτριας έντασης-ποτιστικές.
Οι άνεμοι θα πνεόυν βόρειοι 4-5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2-4οC (Yπερβόρεια) ,από 4-6οC στις υπόλοιπες περιοχές βόρεια του λεκανοπεδίου και το μεσημέρι θα φτάσει τους 7-8oC και πρόσκαιρα στα νοτιοδυτικά 9οC. Στα βόρεια και υπερβόρεια θα είναι 2-4οC πιο χαμηλή.

Μικρό θερμοκρασιακό εύρος μεταξύ πρωινών και μεσημβρινών ωρών.

Ευχάριστη έκπληξη η χιονόπτωση Διόνυσο κυρίως όμως από τα 500 μέτρα και πάνω

Ο Μάρτης κάνει τα δικά του και ο καιρός μας έκανε μια ευχάριστη έκπληξη με χιονόπτωση καθαρή κυρίως όμως από τα 500 μέτρα και πάνω και όχι σε όλο τον οικισμό.
πάσπαλο και ελαφριά χιονόστρωση στην Πεντέλη πάνω από τα 700μέτρα(και στο δρόμο παλαιά Πεντέλη -Άγιος Πέτρος ενώ κατά τις 3-4 μ.μ είχε πυκνή χιονόπτωση από το γήπεδο του μπάσκετ-δημοτικό σχολείο στο Διόνυσο μέχρι και τον Άγιο Πέτρο. Φυσικά και πιο ψηλά...



Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Αλλαγή του καιρού στον Διόνυσο την Κυριακή 11/3/2012


Κυριακή 11/3/2012:
Μεταβολή του καιρού από την Κυριακή ήδη από τις πρωινές ώρες με μουντό σκηνικό,αρκετά πυκνή συννεφιά και χαμηλή νέφωση στην Πεντέλη με κάποιες πιθανές ψιχάλες η ψιλόβροχο τις πρωινές ώρες.Ωστόσο όσο θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι ο καιρός θα επιδεινωθεί και θα σημειωθούν τοπικές βροχές μέτριας έντασης που πρόσκαιρα δεν αποκλείεται να έχουν και έντονο χαρακτήρα μέχρι και το απόγευμα-βράδυ.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ισχυροί έως θυελλώδεις στα 6-7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 3-4οC και θα φτάσει τους 4-5οC.

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Πυκνή ομίχλη στον Διόνυσο τώρα

Το τελευταίο δίωρο επικρατεί πυκνή ομίχλη πάνω από τα 450-500 μέτρα όπου έχει μειωθεί σημαντικά η ορατότητα στα 50-100 μέτρα (το πολύ) . Ουσιαστικά πρόκειται για αναπτύξεις οι οποίες οι βάσεις τους είναι αρκετά χαμηλές ,ενώ καταφέρνουν και κατεβαίνουν αρκετά χαμηλά στην προσήνεμη βορειοανατολική πλευρά της Πεντέλης .Από την μπροστινή πλευρά της Πεντέλης είναι "άλλος νομός" καθώς κυριαρχεί ηλιοφάνεια και πολύ καλές καιρικές συνθήκες με ανεβασμένες θερμοκρασίες.
Ενώ από την άλλη πλευρά επικρατεί καταχνιά ,ομίχλη και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας .


Live εικόνες από τις κάμερες σε Ρέα και Άγιο Πέτρο:




Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Ο καιρός στον Διόνυσο την Παρασκευή 9/3/2012



Με λίγες νεφώσεις και διαστήματα ηλιοφάνειας θα ξεκινήσει η μέρα αύριο το πρωί .Προς το μεσημέρι θα υπάρχουν κάποιες αραιές νεφώσεις που θα έχουν την τάση να πυκνώνουν μέχρι και το απόγευμα όπου φαίνεται οτι θα επικρατήσει μερική νεφοκάλυψη .
Γενικότερα δεν περιμένουμε κάτι αξιόλογο από πλευράς φαινομένων και φαίνεται να κυριαρχεί ο ήλιος περισσότερο από την συννεφιά.
Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μεταβλητών διευθύνσεων και πρόσκαιρα ανατολικοί νοτιοανατολικοί 2-3 μποφόρ και αργότερα ανατολικοί βορειοανατολικοί ασθενείς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8-10οC και θα φτάσει τους 12-14οC.


Τέλος ποσότητες σκόνης θα υπάρχουν από αύριο στην ατμόσφαιρα καθώς θα μας επισκεφθεί από την Αφρική κάποιο θερμό κύμα που θα μεταφέρει από την Σαχάρα σκόνη .



Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Ο Καιρός στον Διόνυσο την Τετάρτη 7/3/2012


Με καλό σχετικά καιρό θα ξεκινήσει αύριο η μέρα με κάποιες νεφώσεις αρχικά τις πρωινές ώρες αλλά θα υπάρχουν και διαστήματα με ηλιοφάνεια αρκετά μεγάλα .Μέσα στην ημέρα νεφώσεις αραιές θα πυκνώσουν μέχρι και αργά το μεσημέρι και το απόγευμα χωρίς να αφήσουν κάποιο αξιόλογο φαινόμενο. Ωστόσο μέχρι και το βράδυ οι νεφώσεις θα πυκνώσουν αρκετά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι. .

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5-7οC τις πρωινές ώρες και θα φτάσει το μεσημέρι τους 9-10οC.


Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Αλλαγή του σκηνικού αύριο στον Διόνυσο με τοπικές βροχές


Αύριο Δευτέρα 5/3/2012 ο καιρός θα ξεκινήσει με αραιές νεφώσεις  κατά τόπους πυκνότερες και χαμηλές νεφώσεις στην Πεντέλη λόγω του νοτιοανατολικού ανέμου.Τα διαστήματα με ανοίγματα του καιρού θα υπάρχουν νωρίς το πρωί αλλά θα είναι μικρά. Μέσα στην ημέρα προς το μεσημέρι ο καιρός σιγά σιγά θα κλείνει και οι νεφώσεις θα πυκνώσουν αρκετά και τις μεσημβρινές και κυρίως θα έλεγα τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές πρόσκαιρα και μέτριας έντασης μέχρι και το βράδυ αργά.
Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι. Από αργά το απόγευμα βορειοανατολικοί που θα ρίξουν την θερμοκρασία.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5-7οC (υπερβόρεια) και θα φτάσει τους 9-10οC. 

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Διόνυσος-Πεντέλη--Ανάβαση στην Πεντέλη μέχρι την κορυφή..

Πρωινές φωτογραφίες από το Διόνυσο με θέα την Πεντέλη
Πατήστε πάνω στην εικόνα για zoom





 Αναβάση στην Πεντέλη από τα 450-500μέτρα






 550-650μέτρα υψόμετρο 










 650-750μέτρα υψόμετρο
 Θέα προς Πάρνηθα 
 Θέα προς Δίρφη και τα βουνά της Εύβοιας

 Οδεύοντας προς τα 750-850μέτρα






 Ανεμοσούρι στα 900μέτρα (1 μέτρο)



 900-950μέτρα υψόμετρο