Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Πολικό "express" -Κύμα ψύχους στην Ελλάδα....



Εκτεταμένος σιβηρικός αντικυκλώνας φαίνεται από τα μοντέλα εδώ και 2 βδομάδες να σχηματίζεται στην Σιβηρία με αρκετά υψηλές πιέσεις της τάξεως του 1050-1055 κάτι το οποίο θα ωθήσει την πολική μάζα(δριμύ κύμα ψύχους) να κατέβει νοτιότερα προς τα Βαλκάνια αλλά και την χώρα μας.
Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες ,ολικός παγετός σε πάρα πολλές περοχές και χιονοπώσεις από την Κυριακή μέχρι και την Τετάρτη σε όλα τα ανατολικά προσήνεμα μέχρι και την Κρήτη.
Πιθανές χιονοπτώσεις σε Πιερία-Ημαθία-Πέλλα καθώς και σε περιοχές στο εσωτερικό της κεντρικής Στερεάς και της κεντρικής Πελοποννήσου.
Τα χιόνια θα φτάσουν και στην Αττική όχι μόνο στα βόρεια του νομού αλλά και εντός του λεκανοπεδίου καθώς και στο κέντρο της Αθήνας.
Ενδιαφέρον αποτελεί το χαμηλό που θα γεννηθεί δυτικά της Ιταλίας στην Γένοβα αν θα μείνει εκεί ,ποια θα είναι η κίνηση του ? Γενικότερα τι θα γίνει αν το χαμηλό σκάσει στο κόλπο της Σύρτης κ.τ.λ ...


Χάρτης χιονού Βορειοανατολικής Αττικής 29-2/2/2012



Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Χειμωνιάτικη Λευκή Επέλαση στην Αττική....με διάρκεια


Βρισκόμενοι στην καρδιά του χειμώνα ,φαίνεται πως οι πολικές αέριες μάζες δεν λένε να φύγουν από την χώρα μας καθώς έχουν εδραιωθεί κυρίως στην βόρεια Ελλάδα αρκετό καιρό τώρα.Μάλιστα από τις επόμενες μέρες φαίνεται και νέα πτώση της θερμοκρασία η οποία θα συνοδεύεται και από τοπικές χιονοπτώσεις στις ανατολικές προσήνεμες στο Αιγαίο περιοχές αλλά και σε κομμάτι του ηπειρωτικού κορμού από την Θεσσαλία μέχρι και το εσωτερικό της Πελοποννήσου.
Από ότι φαίνεται χιονοπτώσεις θα έχει και ο νομός Αττικής στα βόρεια προάστια καθώς και περιμετρικά του λεκανοπέδιου (με σημερινά προγνωστικά στοιχεία).
Ακόμα είναι νωρίς για να κρίνουμε την διάρκεια και την ένταση των χιονοπτώσεων...

Όσον αφορά τον Διόνυσο και εδώ φαίνονται κάποιες χιονοπτώσεις ίσως και από απόψε και αύριο το πρωί τοπικού χαρακτήρα και μικρής διάρκειας. Χειμωνιάτικο το σκηνικό και το Σαββατοκύριακο με συννεφιά αρκετό κρύο και χαμηλές νεφώσεις.(Ενδεχόμενο για ασθενείς χιονοπτώσεις το Σάββατο(500μέτρα και πάνω) αλλά την Κυριακή φαίνονται να είναι κάπως πιο αξιόλογες>άνω των 400 μέτρων)
Η θερμοκρασία θα σημείωση σημαντική πτώση και κυρίως από την ερχόμενη εβδομάδα.

Η νέα εβδομάδα θα φέρει με τα σημερινά στοιχεία τις χιονοπτώσεις μέχρι και την Αθήνα.....

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Ο καιρός στον Διόνυσο την νέα εβδομάδα...



Βροχερό το σκηνικό την Τρίτη με νοτιάδες ,ενώ από την Τετάρτη πρόσκαιρη βελτίωση μέχρι το απόγευμα όπου μετά θα έχουμε πρόσκαιρες βροχές ,ενώ το διήμερο Πέμπτη -Παρασκευή το σκηνικό του καιρού θα είναι χειμωνιάτικο με αρκετό κρύο,πτώση της θερμοκρασίας και βοριάδες.Πιθανότητα για ασθενείς χιονοπτώσεις.



Σήμερα- Τρίτη φαίνεται να είναι μια βροχερή μέρα με τοπικές αξιόλογες βροχές αλλά θα υπάρχουν και διαλείμματα του καιρού που θα σταματάνε τα φαινόμενα αλλά θα υπάρχει συννεφιά

Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 4-5 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8-9οC και θα φτάσει τους 10-11οC


Την Τετάρτη πιο ήπιος καιρός με ανοίγματα το πρώτο μισό της ημέρας,σταδιακά οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και το βράδυ θα εκδηλωθούν βροχές.
άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί και το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς.
Η θερμοκρασία σε πτώση από το μεσημέρι-απόγευμα και μετά.


Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι σχετικά μουντός χειμωνιάτικος με νεφώσεις χιόνια στα γύρω ορεινά και στην Πεντέλη( ο καιρός θα εστιάζεται κυρίως γύρω από την Πάρνηθα-Βίλλια-Κάζα-Ιπποκράτειος Πολιτεία) -βορειοδυτικός καιρός. Στο Διόνυσο θα έχουμε χιονόνερο ίσως και χιόνι πρόσκαιρα όμως.
Την Παρασκευή νωρίς το πρωί (από αργά την νύχτα της Πέμπτης θα έχουμε πιθανές ασθενείς χιονοπτώσεις πάνω από τα 500 μέτρα) ενώ θα πασπαλιστεί και η Πεντέλη μέχρι χαμηλά.Σταδιακά μέσα στην ημέρα θα έχουμε τοπικά ασθενή φαινόμενα με τάση εξασθένισης.

Το άρθρο θα ανανεώνεται μέσα στην βδομάδα.......

Καιρικό διάγραμμα Διονύσου για αυτή τη βδομάδα ....


(πατήστε πάνω για μεγέθυνση)







Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Κρύα εβδομάδα αλλά με καλοκαιρία στον Διόνυσο



Χαμηλές θερμοκρασίες και πάχνη θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού στην περιοχή με αρνητικές θερμοκρασίες αργά τη νύχτα και νωρίς το πρωί.....
Ηλιοφάνεια με πολύ καλή διαύγεια και ορατότητα ενώ λίγες νεφώσεις θα υπάρχουν που θα πυκνώνουν κατά διαστήματα.
Αλλαγή του καιρού από την Παρασκευή με ισχυρού νοτιοδυτικούς ανέμους καταβάτες για την περιοχή,σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας, και γενικά ο καιρός θα μαλακώσει σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.
Φαίνονται και κάποιες βροχές το Σαββατοκύριακο...

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Χιόνια Διόνυσος-Πεντέλη 10-12/1/2012 -Ανάβαση στην Πεντέλη

Πολύ χιόνι από τα 600 μέτρα και πάνω να φτάνει τους 20-30 ποντους ενώ από τα 700-750 και πάνω εως τα 800 μέτρα το χιόνι έφτανε και το μισό μέτρο..Οι εικόνες μιλάνε από μόνες τους,η θέα βορειοανατολική Αττική και Πάρνηθα